Članovi Predsjedništva BiH u službenoj posjeti Turskoj

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine boravit će 10. i 11. decembra u službenoj posjeti Republici Turskoj.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH, u čast dolaska članova Predsjedništva BiH na trgu ispred predsjedničke palače u Ankari danas će biti upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, a na trgu će ih dočekati predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoǧan.

Nakon svečane ceremonije planiran je tête-à-tête članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Turske, te službeni razgovori delegacija BiH i Republike Turske u predsjedničkoj palači.

U večernjim satima predsjednik Republike Turske priredit će službenu večeru u čast članova Predsjedništva BiH.

Drugog dana posjete članovi Predsjedništva BiH obići će Anitkabir, mauzolej Mustafe Kemala Atatürka, gdje će odati počast polaganjem vijenaca.

Nakon toga planirana je posjeta članova Predsjedništva Univerzitetu Gazi.

Također, članovi Predsjedništva BiH posjetit će Veliku narodnu skupštinu Turske, gdje će se susresti s predsjednikom Skupštine İsmailom Kahramanom.

Protokolom posjete predviđen je i susret članova Predsjedništva BiH s premijerom Repulike Turske Ahmetom Davutoğluom u palači Çankaya.

Posjeta Turskoj bit će završena u Istanbulu radnom večerom u organizaciji Odbora za vanjsku trgovinu Republike Turske (DEIK), najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Trafika|Ba