Čavić: Dodik se na sve načine pokušava dodvoriti Vučiću

Milorad Dodik se pokušava dodvoriti Aleksandru Vučiću – ustvrdio je danas predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić.

On tvrdi da Dodik želi da se u “Republici Srpskoj ne prenosi i ne otvara pitanje “Zekstre”, Miroslava Miškovića…, te da je poprilično neukusan način na koji Dodik pokušava da se dodvori Vučiću”.

Navodeći da pozdravlja svaki institucionalni susret predstavnika Republike Srpske i Srbije, Čavić je naveo da nije bilo „izdražavanja neke ljubavi“ ni u dosadašnjim, ali ne vjeruje da će biti i na za danas zakazanom razgovoru prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pita i zašto se Dodik, kao predsjednik Republike Srpske ne sastaje s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

-I ja sam bio predsjednik Republike Srpske i sastajao sam se i s predsjednikom i premijerom Srbije, te i s onim koji su bili drugih političkih ubjeđenja i iz drugih političkih blokova u odnosu na stranku u čijim se tada bio redovima – kazao je Čavić u izjavi novinarima u Banjoj Luci

Ti sastanci, kaže, uvijek bili institucionalno pripremljeni i nisu mogli biti „privatno ćaskanje“, već u korist građana.

 

Trafika|Ba|Fena