Brčanski Bimal dobitnik priznanja “Lider biznisa 2015. godine”

Bosanskohercegovački proizvođač jestivog ulja iz Brčkog Bimal dobitnik je priznanja “Lider biznisa 2015. godine” koju dodjeljuju novine “Glas TK” u okviru projekta “Uspješni poduzetnici” koji se provodi u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona.

Bimal je u konkurenciji od oko 40 preduzeća proglašen liderom u oblasti prehrambene industrije na osnovu asortimana proizvoda kojim ostvaruje visoku pozicioniranost na tržištu BiH i izvozu te zbog posebnog doprinosa privrednom razvoju zemlje.

“Iza kompanije Bimal se nalazi veoma uspješna poslovna godina u kojoj je ostvaren značajan količinski porast izvoza proizvoda i takođe ojačana pozicija Bimala na domaćem tržištu, stoga je ovo priznanje zaista izuzetan završetak uspješne godine”, kazala je direktorica korporativnih komunikacija kompanije Nataša Pucar.

Prema njenim riječima, proteklu godinu u fabrici u Brčkom obilježilo je niz događaja u kojima se izdvaja izlazak na kinesko tržište i otvaranje puta za ostale bh. kompanije koje proizvode kvalitetne domaće proizvode u skladu sa evropskim i svjetskim standardima.

Otvaranjem vlastite kompanije za distribuciju u Turskoj sredinom godine, “STUDEN Holding”, u čijem sastavu posluje i fabrika Bimal, omogućeno je i drugim bh. proizvođačima lakši plasman proizvoda na području Bliskog istoka, na kojem Bimal takođe bilježi sve veći rast izvoza u posljednje tri godine.

“Razvojni planovi kompanije idu u smjeru daljeg unapređenja kvaliteta proizvoda i povećanja izvoznih aktivnosti na globalnom tržištu, zbog čega je posebno važna podrška domaćeg tržišta i domaćih potrošača, a što potvrđuje i ovo veliko priznanje”, kazala je Pucar.

 

Trafika|Ba|AA