Brat albanskog premijera uhapšen jer je daljinskim upravljao dronom

Brat albanskog premijera Edija Rame uhapšen je na stadionu Partizana zbog izazivanja incidenta sa zastavom sa mapom tzv. velike Albanije, potvrđeno je RTS-u, a tu vijest prenose i drugi srpski mediji.

“Potvrđeno je da su Olsija Ramu priveli inspektori Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Kod njega su pronašli daljinski upravljač za dron na kojem je visila zastava velike Albanije”, javio je Al Jazeerin reporter Đorđe Kostić.

RTS javlja kako je Olsi Rama uhapšen u VIP loži stadiona Partizana pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa zastavom na kojoj se nalazila mapa velike Albanije, nakon čega je prekinuta takmica reprezentacija Srbije i Albanije.

Navodno je dron sa transparentom pušten sa Crkve Svetog Arhanđela Gavrila u Humskoj ulici, nedaleko Partizanovog stadiona, te se dodaje kako je Ramin brat lično upravljao njime daljinskim upravljačem iz VIP lože.

Američki pasoš

Rama je pripadnicima policije pokazao pasoš Sjedinjenih Američkih Država, prenosi B92.

Iako nema detalja o tom slučaju, beogradski mediji podsjećaju da se, iako je bilo najavljeno da neće biti navijača Albanije osim zvaničnih predstavnika, Rama našao na stadionu Partizana na insistiranje ambasadora iz Evropske unije.

Vijest su prenijeli i albanski te makedonski mediji.

 

Trafika|Ba|Al Jazeera