Braća opkoljena, najmlađi napadač se predao

Dvojica osumnjičenih, čiji opis odgovara braći Saidu i Šerifu Kuašiju, za kojima je raspisana potjernica zbog napada na redakciju satiričnog lista Charlie Hebdo, locirani su danas kod mjesta Vilje Koteret na sjeveru Francuske. Najmlađi osumnjičeni 18-godišnji Hamid Murad predao se policiji sinoć.

Pripadnici specijalne jedinice francuske žandarmerije (GIGN) i antiterorističkih snaga (RAID) rasporedile su se u Vijer-Kotere, gdje su locirana braća Kuaši.

Kako prenose mediji, pripadnici GIGN I RAID-a su se rasporedili oko lokacije u kojima se pretpostavlja da su osumnjičeni.
“Elitne jednice policije i žandarmerije su pozicionirane radi verifikacije lokacija u ovoj zoni, gdje je napušteno vozlilo koje su koristili osumnjičeni”, naveo je jedan neimenovani policijski izvor.

Osumnjičeni za napad na redakciju nedjeljnika Charlie Hebdo u Parizu, u kome je ubijeno 12, a ranjeno 11 osoba, opljačkali su benzinsku pumpu u blizini mjesta Vilje-Kotere na sjeveru Francuske, javlja BBC.

Radnik benzinske pumpe prepoznao je dvojicu osumnjičenih za teroristički napad na osnovu čega su locirani, prenose francuski mediji.

Trafika|Ba|Agencije