Boban: Uspjeh reprezentacije i otvaranje nove zgrade saveza veliki moment za cijelu BiH

Ponosan sam što sam u Sarajevu. To je grad svih čudesa i uvijek je lijepo doći ovdje, rekao je danas u Sarajevu Zvonimir Boban, zamjenik generalnog sekretara Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), javlja Anadolu Agency (AA).

Boban boravi u zvaničnoj posjeti Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) povodom otvaranja nove zgrade administrativnog centra N/FS BiH u četvrtak, 22. novembra, u sarajevskoj opštini Novi Grad.

“Dolazim kao prijatelj, nogometni čovjek ispred FIFA-e. Tu sam u trenutku dok se otvara kuća nogometa, iz poštovanja prema N/FS BiH i predsjedniku Elvedinu Begiću. Odlučili smo danas doći i podijeliti veliki nogometni moment za cijelu zemlju iako neću moći biti na svečanosti u četvrtak radi brojnih obaveza u FIFA-i. Otvaranje zgrade je plod predanog i pametnog dugogodišnjeg rada. Nova zgrada će dati bitnost nogometu u BiH i dodatnu odgovornost ljudima koji rade u administraciji Saveza da budu još bolji i željniji uspjeha”, istakao je Boban, osvrnuvši se na uspjeh reprezentacije BiH plasiravši se u elitnu UEFA Ligu nacija “A”:

“Predsjednik Begić je pogodio s Robijem (angažmanom Roberta Prosinečkog za selektora BiH, op.a.). Ova momčad BiH je transformirana. Smjena je generacije. S Pjanićem i Džekom kao stupovima igre reprezentacija BiH ima dva velikana u svojim redovima. U početku, dok se sve slagalo moralo je malo biti i sreće. Kako je vrijeme prolazilo, stvorila se sjajna atmosfera, duh i vjera da se može skinuti kompleks malih, da su bh. igrači talentirani i da mogu uraditi nešto veliko što je pitanje osobne hrabrosti. Plasmanom u Ligu nacija ‘A’ moglo bi doći i do još većeg rezultata i koliko vidim cijela zemlja jako je ponosna na momčad. Vjerujem da će Robi s ovom reprezentacijom napraviti još bolje rezultate u budućnosti na koje će cijela zemlja biti ponosna”.