Bisnode Klub Visokih peta u jesenjem izdanju

U sarajevskom hotelu Residence Inn Marriott Bisnode BH je organizovao još jedno druženje Kluba visokih peta u saradnji sa portalom CoolStyle. Druženja Kluba visoke pete u BiH su neformalna i namijenjena svim poslovnim ženama koje žele sklopiti nova poznanstva, razmijeniti iskustva, predstaviti svoje projekte i upoznati se sa aktuelnim problemima u poslovnom okruženju.

Klub Visokih peta je regijska aktivnost kojom Bisnode, kao vodeći evropski ponuđač poslovnih informacija, kreira platformu za stvaranje novih poslovnih prilika, sa ciljem pružanja značajnih poslovnih informacija i kontakata, u ugodnoj atmosferi koja motivira žene u poslu da budu aktivnije i samosvjesnije. Ovaj projekt posvećen je ženama sposobnim da svojom pozitivnom energijom postignu gotovo sve.

Prisutne dame su se družile sa OBI projektom Kuhinjski studio, 95- ogodišnjim brendom Tosama, brendovima McVitie's i Heidi koje predstavlja kompanija Planet, uspješnim poduzetnicama koje su kreirale domaće brendove Lovely Bags, Zizza Shoes, “S Kraljica”, Maarlas Spa&Beauty, te Salonom ljepote Butterfly, studiom Beauty Box, Avonom. Osim što su ih upoznale sa svojim aktivnostima i pozitivnim pričama o uspjehu, ove kompanije nagradile su učesnice kluba prekrasnim poklonima.

Podjeli poklona pridružila se i AHK – Njemačka privredna komora u BiH sa ulaznicom za Oktoberfest, na kojem i vi možete otići, da bi osjetili dašak atmosfere najvećeg  njemačkog narodnog festivala.

Ovo je bila i prilika da Udruženje Poduzetnice IN pozovu sve prisutne dame da dođu u srijedu, 03. 10. 2018. U 11.00 sati u Privrednu/Gospodarsku komoru FBiH, Branislava Đurđeva br. 10 u Sarajevu i da prisustvuju potpisivanju Sporazuma o regionalnoj saradnju poduzetnica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH. Cilj ovog Sporazuma je ohrabrenja žena na veći poduzetnički angažman, ulaganja u obrazovanje i učenja u poduzetničkom sektoru, povezivanja žena u poduzetništvu, jačanja saradnje i međusobno uvažavanje.

Naravno, Bisnode Speed Networking je bio nezaobilazan makar u kratkom i još bržem izdanju, ali svaka učesnica je bogatija za nova poznanstva, ideje i iskustva, korisna za buduće poslovanje.

Novi projekti, novi brendovi i uspješne bh. poduzetnice

Sa projektom OBI Kuhinjski studio upoznala je prisutne Ana Ilić, OBI-jev koordinator marketinga. Riječ je zapravo o projektovanju idealne kuhinje prema potrebama kupaca –   potpuno novom sistemu slaganja kuhinjskih elemenata koji pruža savršenu slobodu personaliziranja kuhinje.

Suzana Toplić Berberović, stručna saradnica za program medicine u Tosami, ponosno noseći medalju koju je osvojila u trci na 42,2 km u Moskvi, predstavila je kompaniju koja od 1923. njeguje generacije – dugovječnu 95 godišnju mamu, damu Tosamu.

Prisutne dame su se zasladile proizvodima koje je predstavio distributer ovh brendova, kompanija Planet: Mc Vities Thins – hrskavijom i prefinjenijom verzijom klasičnog integralnog keksa u zalogajčićima, prekrivenog čokoladom za savršeno uživanje – s malo manje osjećaja krivice i Heidi švajcarske premium čokolade sa velikim udjelom kakaa, zanimljivih i atraktivnih ukusa, o kojima su govorile brand manageri Šejla Ajanović i Naida Dacić.

Za uljepšavanje su bili ovog aputa zaduženi Avon, o koje je govorila Šejla Korjenić, te salon ljepote Butterfly i Beauti Box Studio. Predstavio se i Maarlas Spaa &Beauti salon, o kojem je govorila Sulfeta Bešić Joldo, vlasnica, naglašavajući koliko uživa u poduzetničkom angažmanu, nakon godina rada u velikim kompanijama.

Kao i priča vlasnice Maarlasa, i priče ostalih poduzetnica potvrđuju da  male bh. kompanije koje vode poduzetnice ni malo ne zaostaju idejama i kvalitetom, uz neosporni šarm, za velikim kompanijama što su pokazale i tri dame koje su kao i Sulfeta, stvorile svoj brend.

Prva je Marija Perić iz Tomislavgrada, kreatorica i vlasnica Brenda Lovely Bags, brenda koji posluje od 2011. i koji je pokorio već četiri zemlje – osim u BiH, prisutan je i u Hrvatskoj, Srbiji i Bugarskoj. A hrabro ide i dalje, za sada u Sloveniju.

Druga poduzetnica je iz Tuzle, Zerina Gegić, vlasnica Brenda Zizza Shoes koja inspiraciju pronalazi u svemu što je okružuje pa i u raznim životnim pričama. Zerina lično kreira svaki model i prisustvuje svakom koraku proizvodnje a i njen brend je na Evropskom tržištu. Sa ponosom je naglasila da su uspostavili vlastitu proizvodnju i otvorili izložbeni prostor u Tuzli.

I priča treće poduzetnice bila je prava inspiracija – lektor po struci, poduzetnica iz Visokog Sabina Krivdić, ima svoju proizvodnju likera i rakija po kraft sistemu, koja nosi naziv S Kraljica. Ovoga puta Sabina je predstavila posebna proizvod, jednistven za bh tržište svoju medovaču.

Dame su se družile, razmjenjivale poslovna iskustva, uživale u delicijama koje je pripremio hotel domaćin, radovale se poklonima i prikupljale pozitivnu energiju do novog druženja.