Home

    Četvrtak, 22.03.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » BiH » BICIKLISTI UPOZORAVAJU: I mi smo učesnici u saobraćaju!

vozači nepropisno obilaze bicikliste na cestama

BICIKLISTI UPOZORAVAJU: I mi smo učesnici u saobraćaju!

BICIKLISTI UPOZORAVAJU: I mi smo učesnici u saobraćaju!

Biciklistički klub “Trek Team” organizirat će danas treću takozvanu “Kritičnu masu” u Sarajevu ispred Sarajevo City Centra na kojoj će biciklisti skrenuti pažnju vozačima automobila da su i biciklisti učesnici u saobraćaju.

Iz ovog kluba su upozorili da vozači nepropisno obilaze bicikliste na cestama, dodajući da često bespotrebno trube biciklistima, zabilježeni su i slučajevi kada su vozači automobilima namjerno nalijetali na dvotočkaše.

Slično okupljanje prije 15 dana okupilo je oko 300 biciklista koji su poslali poruku da su ujedinjeni i da zajednički žele skrenuti pažnju vozačima automobila, ali i samim biciklistima da budu pažljiviji.

Podsjetili su i na zakonske odredbe koje propisuju da je biciklista dužan kretati se što bliže desnoj ivici kolovoza, a najviše jedan metar od trotoara ukoliko nema uređene biciklističke staze.

Treće okupljanje biciklista zakazano je u 18.30 sati ispred Sarajevo City Centra kada će krenuti kolona biciklista ulicama grada Sarajeva, najavljeno je iz “Trek Teama”.

 

Trafika|Ba

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top