Bičakčić potpisao trogodišnji ugovor s Hoffenheimom

Bh. fudbalski reprezentativac i dosadašnji član Braunschweiga Ermin Bičakić dogovorio je prelazak u redove Hoffenheima. Pouzdani stoper Zmajeva tako će se pridružiti svom reprezentativnom kolegi Sejadu Salihoviću.

Bičakčić je dogovorio trogodišnju saradnju s Hoffenheimom, koji bi za njegove usluge trebao platiti oko milion eura. Tako mala odšteta rezultat je klauzule koju je naš defanzivac imao u ugovoru, a u slučaju ispadanja Braunschweiga u niži rang takmičenja.

Sjajni stoper je za Zmajeve do sada odigrao četiri meča i postigao jedan pogodak, veoma značajan, u Slovačkoj, kada smo izjednačili na 1:1, da bi nakon toga Izet Hajrović bombom nagovijestio naš odlazak na Mundijal 2014.

Međutim, iako je napravio sigurno sjajan transfer, Bičakčić nije želio govoriti previše o Hoffenheimu.

“Veoma mi je drago i sretan sam što se na kraju ovako završilo. Međutim, trenutno ima važnijih stvari od mog potpisa, a to je ova situacija koja je zadesila naš narod”, rekao je Bičakčić, koji se potom osvrnuo i na svoju povredu:

“Dobro je, osjećam se dosta bolje, oporavak napreduje, ali još uvijek nisam spreman za napornije vježbe. Ima nade da će uskoro biti bolje i ja vjerujem u to”, izjavio je Bičakčić.

Trafika|Ba