Home

    Ponedjeljak, 23.04.2018. godine


Nalazite se: Izlog » KULTURA » Bend Emir & Frozen Camels snimio spot za pjesmu „FLASTER“

napušteni visočki silos inspiracija za novi EFC spot

Bend Emir & Frozen Camels snimio spot za pjesmu „FLASTER“

Bend Emir & Frozen Camels snimio spot za pjesmu „FLASTER“

Nakon kraće pauze bend Emir & Frozen Camels (EFC) snimio je novi video spot, ovaj put za pjesmu “Flaster”, koja će najaviti njihov naredni album.

U prepoznatljivom EFC stilu i kolaboraciji dvije škole produkcije – američkoj i bosanskoj, “Flaster” je snimljen u poznatom američkom “Mix Factory” studiju na Floridi i bh. studiju “Long play” u Sarajevu, pod stručnim okom producenata Darrella Nutta i Mahira Sarihodžića.

“Nova pjesma “Smrznutih kamila” je životna priča dvoje ljudi na tračnicama svakodnevnice, a na korak od prekida i kraja, koji ne pronalaze ni put ni snagu za prvi korak ka pomirenju… “Sabur im je na rezervi do dna” i u potrazi su za “flasterom koji će izliječiti njihove samoće i odnose”. ” – kazao je autor pjesme i lider EFC benda Emir Bukovica.

FLASTER 001 trafika 1

Spot za ovu pjesmu snimljen je u starom visočkom silosu u koji je umjetnički duh već ranije unio trojac HAD Kolektiv, pretvorivši ga u izložbeni prostor za fascinantne aktivističke 3D grafite i na taj način dao drugi život ovom napuštenom prostoru, što je bendu Emir & Frozen Camels i bh. režiseru Tariku Hodžiću dalo dodatnu inspiraciju.

FLASTER 003 trafika 2“Mali životni problemi koje držimo u fokusu čine da u drugi plan stavimo sliku svijeta i velikih problema oko nas. Orušeni silos u ovom spotu simbolizira taj svijet, dok su protagonisti prikazali i ispričali niz životnih priča s kojima se svako od nas na svoj način svakodnevno susreće.” – kazao je režiser Tarik Hodžić.

Video uprizorenje nove EFC priče predvodila je sarajevska produkcijska kuća “Prime Time” na čelu sa producentom Adnanom Ćuharom, a regionalna premijera spota i pjesme se očekuje uskoro.

 

FLASTER 003 trafika 4 FLASTER 004 trafika 3

Trafika|Ba

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top