Bazar “Dobre volje”: Sredstva namijenjena za dječije užine u ruralnim sredinama u BiH

U toku je još jedan humanitarni bazar “Dobre volje”, a prikupljena sredstva namijenjena su za dječije užine širom Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Kao i svaki put do sada, cijene su simbolične, počevši već od 0.50 KM. Tako da kupovinom i najjeftinijih artikala osiguravate da jedno dijete jedan dan ima besplatnu užinu. Veliki broj građana, nisu spriječili ni loši vremenski uslovi, da od jutarnjih sati pristižu u prostorije Udruženja “Pomozi.ba” u Sarajevu gdje se danas održava humanitarni bazar.

Hajrudin Solak iz Udruženja “Pomozi.ba” podsjetio je da svakom mjeseca organizuju bazare za različite humanitarne svrhe.

“Ovaj put bazar je organizovan za projekat ‘Užine’ odnosno za užine koje mi trenutno svakodnevno osiguravamo za 1.600 djece u ruralnim sredinama. To je stalni projekat našeg udruženja i trudimo se da niko, osim učitelja, ne zna koja djeca dobijaju besplatne užine”, pojasnio je Solak.

Podsjetio je da cijena užine u pojedinim kantonima za cijeli mjesec iznosi 10 KM. Dakle, jednom djetetu možete osigurati da jede u školi cijeli mjesec za samo 10 KM.

“Pored užina koje svakodnevno osiguravamo, uz pomoć društveno odgovornih kompanija, tokom godine dodatno šaljemo i voće, slatkiše, paketiće, da dodatno obradujemo tu djecu. Geografski smo raspoređeni po cijeloj BiH”, dodao je Solak.

Na bazaru možete kupiti interesantnih stvari po malim cijenama i time pomoći nekome, također možete i donirati sve ono što vam ne treba, a što se može koristiti u narednim bazarima, kako bi se od stvari koje nam stoje i često smetaju napravilo nešto korisno i pomoglo se onima kojima je pomoć najviše potrebna.