Bakir Izetbegović proglasio pobjedu, Ramiz Salkić potpredsjednik RS-a

Na upravo održanoj press konferenciji Stranke demokratske akcije obratio se aktuelni član Predsjedništva BiH i ponovni kandidat za tu funkciju Bakir Izetbegović. On je ovom prilikom izjavio kako na bazi dvije trećine prebrojanih glasova, prema informacijama kojim raspolaže SDA, on vodi sa 225 000 glasova što je za 55 000 glasova više od kandidata koji se nalazi na drugom mjestu. Prema drugim izvorima, radi se o kandidatu Stranke za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću.

Nakon iznošenja ovih podataka Bakir Izetbegović je proglasio pobjedu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, te dodao da SDA ima podršku od 34% i da je skoro duplo jača od sljedeće stranke po broju glasova. Također je rekao da ovi rezultati govore da će SDA biti temelj svih važnih procesa na nivou Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.

Na ovoj press konferenciji proglašena je i pobjeda Ramiza Salkića za poziciju potpredsjednika Republike Srpske, te iznesen podatak da je koalicija Domovina osvojila više od 70 % bošnjačkih glasova u RS-u.

Izetbegović je dodao kako ovih 300 000 glasova za SDA predstavljaju nadmoćnu pobjedu i veliku obavezu.

 

Trafika|Ba

Foto: AA