Automobilom pokušao proći kroz masu, povrijeđeno dvoje demonstranata

Tokom današnjih demonstracija u Sarajevu došlo je do incidenta, nakon što je jedno civilno vozilo pokušalo da prođe dijelom ulice koja je bila blokirana za saobraćaj.

To su pokušali da spriječe demonstranti, te su dvojica njih i povrijeđena kada ih je udarilo vozilo u prolazu.

Povrijeđeni demonstrant vozilom Hitne pomoći prebačen je u bolnicu.

Jedan je demonstrant prošao sa lakšim povredama, dok je drugi, A. V. (1990) prevezen u Kliniku urgentne medicine bolnice Koševo.

Pacijent je dovezen u 13:35 sati. Nakon pregleda je utvrđeno da je zadobio frakturu lakta, te će biti zbrinut u bolnici, kazala je glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.

Pacijent se također žalio i na bol u stomaku, ali je nakon pregleda utvrđeno da nije pretrpio povrede abdomena.

Nakon što je automobil, u pokušaju da prođe kroz blokiranu raskrsnicu kod Higijenskog zavoda udario dvojicu demonstranata, jedan od njih je odvezen kolima Hitne pomoći radi medicinskog zbrinjavanja.

Incident se dogodio na današnjim demonstracijama u Sarajevu kada je  vozač pokušao da automobilom prođe  kroz raskrsnicu kod Higijenskog zavoda koju su demonstranti blokirali.

Pri tome je automobil udario dvije osobe, a zatim se udaljio.

Demonstranti koji su se danas okupili u Sarajevu putem razglasa koji su postavili na raskrsnici kod Higijenskog zavoda iznose svoje zahtjeve, među kojima su provjera porijekla imovine i revizija diploma bh. funkcionera.

Jedan od demonstranata rekao je putem razglasa da je policija nakon jučerašnjih protesta jednu ženu koja je učestvovala na njima tukla šest sati u policijskoj stanici.

Jedna grupa demonstranata postavila je na cestu cvijeće i knjigu žalosti za lidere bh. političkih stranaka koje su “sahranili”.

Demonstranti su danas u Sarajevu oko 12.40 sati blokirali raskrsnicu kod Higijenskog zavoda.

Demonstranti trenutno postavljaju razglas putem kojeg, kao i prethodnih dana, iznose svoje zahtjeve.

Na raskrsnici se nalazi oko stotinu demonstranata.

Saobraćaj u centru grada je blokiran, a pripadnici MUPKS-a preusmjeravaju saobraćaj na alternativne pravce.

 

Trafika|Ba|Fena