Asmir Begović posjetio djecu oboljelu od raka na klinici Jezero

Golman nogometne reprezntacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović posjetio je danas Hematoonkološko odjeljenje Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu.

Begović je proveo neko vrijeme s mališanima oboljelim od malignih oboljenja, koji su iskoristili priliku da se slikaju i dobiju potpise prvog golmana bh. reprezentacije.

– Drago mi je što sam imao vremena za posjetu i što sam uljepšao djeci dan. Uvijek sam raspoložen za ovakve akcije. Druženje je bilo lijepo i želim čestitati ovim ljudima na onome što rade u ovoj klinici – rekao je Begović.

Golman engleskog Stokea je osnivač fondacije ”Asmir Begović”, koja se bavi humanitarnim radom. Begović ističe da je veoma bitno pomoći ljudima i dati im motivaciju da se nastave boriti s bolestima.

– U koliko ste u mogućnosti trebate pomoći ljudima. Ja imam te mogućnosti i volim pomagati ljudima, dati im snage da se nastave boriti. Drago mi je što sam danas usrećio ove mališane – rekao je Begović i dodao da će razgovarati s drugim nogometašima da pomognu izgradnju ”kuće za roditelje”, koja treba biti izgrađena u sklopu Pedijatrijske klinike Jezero.

Posjetu je organiziralo Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”, a inicijator akcije je iransko udruženje djece oboljele od malignih oboljenja ”Mahak”. Cilj kampanje je da se svijetu uputi poruka da ”rak nije kraj”.

– Udruženje ”Mahak” je pozvalo golmana iranske nogometne reprezentacije Alirezu Haghighija da se druži s djecom boljelom od malignih oboljenja u Iranu. On je to prihvatio i pozvao golmane selekcija koje su nastupale u grupi F ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Brazilu, da mu se pridruže u kampanji i svijetu pošalju poruku da rak nije kraj – objasnila je predsjednica Udruženja ”Srce za djecu koja boluju od raka” Lejla Kamerić.

 

Trafika|Ba