Art by Tea otvorila drugo veče 41.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

I druga večer 41. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo oduševila je sve modne znalce, a ova modna poslastica se nastavila u prekrasnom ambijetu hotela “Hills” na Ilidži.

Svoje kolekcije su predstavili renomirana modna dizajnerica Art by Tea, Cecily Fashion, Marijana Dukić, Invento Fashion, Diana Fashion, Ajla Omeragić, Helena Beljo te modni studio Melina koju potpisuje modna dizajnerica Melina Ajanović.

Prisutni su najprije uživali u modnom brendu ART BY TEA, akademske slikarke i dizajnerice Tee Zubović, koja je ostala vjerna konceptu koji se zasniva na sintezi slikarstva i mode, a u namjeri da se umjetnost približi što većem broju ljudi.

Predstavila je kampanju za novu kolekciju jesen zima 2018/2019 godine, a u kojoj su se istaknule izdužene siluete sa naglašenim, gotovo arhitektonskim ramenima, te pročišćene linije klasičnih jakni i sakoa oslikanih metalik bojama sa diskretnim gliterom, na vrlo otmjen i suptilan način i donose dozu prefinjenog glamura u ovu jesensku modnu bajku.

U kolekciji su predstavljeni različiti odjevni predmeti poput haljina, jakni, sakoa, šalova, te pencil suknji u sasvim novom izdanju. Svaki komad je pažljivo osmišljen i ručno oslikan. Kolekcija je izrađena iz najkvalitetnijih luksuznih materijala.

Nova kolekcija Cecily Fashion pokazala je da izborom boja i modela prati aktuelne svjetske trendove, a namijenjena je za dame koje vole da se u odjeći koju nose osjećaju udobno i opušteno.

Mini kolekcija mlade Ajle Omeragić inspirisana je Viktorijanskom čipkom u crnoj boji. Večernja kolekcija koja se sastoji iz svečanih, elegantnih haljina bila je završni rad za dobijanje certifikata Škole dizajna Urban-Etno.

Vlasnica modnog brenda Diana Fashion, Dijana Žunić, koja je u svijet mode  ušla prije 22 godine, večeras je predstavila elegantnu i ženstvenu kolekciju u boji senfa i crnoj. Inače, posluje sa renomiranim dizajnerima u Italiji, Turskoj i Francuskoj.

Helena Beljo iz Mostara, dizajnerica Poppy Brenda oduševila je prisutne torbama i odjećom za žene, koje se već  niz godina mogu pronaći u modnim dućanima diljem BiH, Hrvatske i u svijetu.

Kako su torbice nešto neophodno za svaku damu koja drži do sebe, u svim bojama, veličinama i dezenima, , Marijana Dukić iz Tomislavgrada večeras je predstavila predivne torbice kojima ne možete odoljeti.

Brend Invento više od dvadeset godina gradi svoj uspeh na tradiciji izuzetnih jakni koje definišu modu, nerobuju trendovima i prkose testu vremena, a sinoć su to i dokazali.

Ovo veče glamura zatvorila je dizajnerica iz Njemačke, Melina Ajanović, koja je predstavila kolekciju svog modnog brenda „Melina“, a njenu reviju je otvorila model i spisateljica Emina Vukičević koja je zaštitno lice i P.R. brenda, a ujedno i svojom knjigom poezije VATRA i inspiracija za kolekciju.

Za estetski dio pripreme bili su zaduženi Akademija Željko Banja Luka, Akademija Brezar Sarajevo, Frizerski saloni Ogledalce I Mexx, Studio Dijana S te Akademija za obuku šminkerica Master Class BiH.

U iščekivanju smo i završne večeri jedinstvenog 41. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji se održava večeras u 19h u Alta Shopping Centru, pod nazivom “Alta Shopping Night”.