Ambasadorica Cormack posjetila Trebinje

Maureen Cormack, ambasadorica SAD u BiH boravila je danas u radnoj posjeti Trebinju. Cormackova se sastala sa predstavnicima Grada Trebinja, posjetila Američki kutak koji djeluje u sklopu trebinjeske biblioteke, te jednu porodičnu vinariju gdje je kako je rekla razgovarala o potencijalima u oblasti turizma u ovom regionu.

Ambasadorica Cormack je iskoristila razgovor sa novinarima da čestitala Parlamentu BiH na usvajanju izjave o evopskom putu, koja će, smatra, stvoriti nove puteve i mogućnosti za preduzetništvo i biznis u BiH.

U Američkom kutku ambasadorica Cormack je razgovarala sa polaznicima Programa za mlade lidere, trebinjskim učenicima i nastavnicima, koji su prošle godine pod pokroviteljstvom američke Vlade bili na studijskom putovanju u SAD, ali sa grupom koja ide početkom aprila, a koju će osim trebinjaca činiti i učenici iz Mostara i Stoca.

Vođe ovogodišnje grupe iz Trebinja su profesori Vedrana Pavićević i Nemanja Milošević. Program predviđa četiri sedmice boravka u Vašingtonu i Pitsburgu.

Vođa prošlogodišnje grupe polaznika ovog programa, bila je Slađana Musović, profesorica engleskog jezika u Centru srednjih škola u Trebinju. Profesorica Musović je rekla da su djeca iz Amerike donijela samo pozitivne utiske i jedno veliko životno iskustvo.

Trafika|Ba|Agencije