Agencija za bankarstvo FBiH uručenjem donacija obilježila Svjetski dan štednje

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (FBA) je ovogodišnji Svjetski dan štednje obilježila u duhu društveno odgovornog djelovanja.

U cilju očuvanju sigurnog i podsticajnog okruženja, za one koji na samom početku svog života trebaju našu pomoć, FBA je donirala novac ustanovama koje brinu o djeci bez roditeljskog staranja: KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Bjelave, JU Dječiji dom Mostar i  Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH“.

Donacije su u vidu nabavke potrebne opreme i sredstava u ukupnoj vrijednosti od 30.000 KM tj. po 10.000 KM za svaku od navedenih ustanova.

Neizmjerna je naša zahvalnost Agenciji za bankarstvo FBiH na podršci i donaciji kojom su pomogli rad naše ustanove. Roditeljska kuća nije samo humani projekat, ona je primjer kako se može uspostaviti novi sistem vrijednosti, koji će pružiti pomoć djeci i roditeljima u njihovim najtežim trenucima. Agencija za bankarstvo je prepoznala vrijednost našeg projekta.- rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Želimo naglasiti da je Svjetski dan štednje prilika da se istaknu pozitivni aspekti štednje kao dobre životne navike, ali i prilika da se podrže ustanove koje rade socijalno odgovorne poslove.