Home

    Subota, 21.04.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » BiH » Advokatska komora FBiH zahtijeva hitno otkrivanje i procesuiranje ubistva advokatice Koričić

advokatica poginula nakon što se aktivirala bomba na vratima automobila

Advokatska komora FBiH zahtijeva hitno otkrivanje i procesuiranje ubistva advokatice Koričić

Advokatska komora FBiH zahtijeva hitno otkrivanje i procesuiranje ubistva advokatice Koričić

Povodom tragičnog događaja u kojem je smrtno stradala advokatica Jasmina Koričić iz Bihaća, Advokatska/Odvjetnička komora Federacije BiH izrazila je žaljenje i uputila sućut njenoj obitelji i njenim prijateljima, te advokatima Regionalne advokatske komore Bihać.

– Advokatska/Odvjetnička komora FBiH najoštrije osuđuje ovaj čin kao akt terorizma i kao bezuman, podmukao i kukavički napad na advokata Jasminu Koričić, člana naše advokatske komore. Svi članovi Advokatske komore i kolege advokati su zgroženi ubistvom naše cijenjene kolegice Jasmine Koričić, dugogodišnjeg pravnika u privredi, suca, predsjednika suda i advokata – kaže se u saopćenju Advokatske komore.

Kako se dalje navodi, ovo je grub i nepodnošljiv napad na sve advokate u Federaciji BiH, pa i cijeloj Bosni i Hercegovini. Ovo je, kako se dodaje,  “napad na jednu od najstarijih i najčasnijih profesija u povijesti civiliziranog svijeta, jer advokatura stoji na prvoj liniji obrane ljudskih prava i sloboda svakog čovjeka i građanina”.

– Stoga, očekujemo i zahtijevamo od svih nadležnih državnih organa i institucija da poduzmu sve u cilju otkrivanja i pronalaska i identifikovanja izvršitelja počinjenog kaznenog djela, ubojstva naše koleginice, te efikasno i brzo procesuiranje i kažnjavanje počinitelja po zakonu – kaže se  u saopćenju koje potpisuje advokat Anto Petrušić, predsjednik Upravnog odbora Advokatske/Odvjetničke komore FBiH.

 

Trafika|Ba

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top