4 načina da osvježite vezu

Zamijjena dužnosti, objašnjavaju psiholozi, unosi određenu svježinu u odnos, a istovremeno pomaže partnerima da sagledaju perspektivu onog drugog. Predlažemo vam četiri ideje koje će malo uzburkati vašu mirnu luku.

1. Zamijenite uloge Unesite nešto novo u svoje svakodnevne aktivnosti. Ako inače vi kuhate, a on šeta psa, neka se za promjenu on oproba u kuhinji, a vi preuzmite izvođenje ljubimca. Umjesto da, kao i obično, vaš momak vozi na putu do vikendice, vi sjedite za volan, a njemu dopustite da preuzme ogranizaciju vikend aktivnosti.

2. Napunite se adrenalinom Zajedno se upišite se na planinarenje, kurs padobranstva ili iznajmite motor i otisnite se na vikend avanturu u nepoznato. Nove, uzbudljive situacije u kojima ćete se zajedno naći podstaći će lučenje istih onih hemikalija u mozgu koje se oslobađaju kad ste u početnoj fazi zaljubljenosti.

3. Uradite nešto neočekivano Ujutro uglavnom ne znate kako se zovete, pa je vaš dragi odavno odustao od pokušaja jutarnjeg vođenja ljubavi, iako on to obožava. Iznenadite ga i uđite mu pod tuš prije doručka. Ili ga zamolite da dođe po vas na posao, a onda mu recite da produži do nekog usamljenog mjesta.

4. Prisjetite se početka veze Kakav vas osjećaj obuzme dok gledate fotografije sa žurke iz srednje škole, kad je sve bilo opušteno, zabavno i uzbudljivo? Osjećaj sreće i topline. Isto ćete osjetiti i ako prelistate album sa fotografijama iz prvih mjeseci vašeg zabavljanja, pogotovo ako se zajedno prisjetite tih dana: ko je kome prvi prišao, kad i gdje ste prvi put vodili ljubav, kad ste prvi put rekli “volim te”…

 

 

Trafika|Ba|Nezavisne.com